Επιστολή-χαιρετισμός της Όλγας Κοβιτίδη.

Επιστολή-χαιρετισμός  της Όλγας Κοβιτίδη προέδρου της Επιτροπής διακοινοβουλευτικών σχέσεων με την Ελλάδα της Άνω Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μέλος της Επιτροπής Ασφάλειας και Άμυνας του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2016 ΚΟΙΝΟ ΑΦΙΕΡΟΜΑΤΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΡΩΣΙΑΣ στην ΚΟΡΙΝΘΟ (28-12-2016)
«Χαιρετώ θερμά όλους τους φιλοξενούμενους της τελευταίας εκδήλωσης για το κοινό αφιερωματικό έτος Ρωσίας Ελλάδας!
Είμαι σίγουρη, ότι συνεργασία των κρατών μας δεν θα περιοριστεί μόνο στο πλαίσιο κοινού έτους Ρωσίας Ελλάδας. Αυτός ο χρόνος είναι μεγάλη ευκαιρία για την ενδυνάμωση της φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των κρατών μας και των λαών μας. Αυτό τόνισαν και οι αρχηγοί των χωρών μας ο κ. Βλαντίμιρ Πούτιν και ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος.
Ήταν ένα καλό, όμορφα και χρήσιμο έτος.
Θετική βελτίωση της διεθνής ελληνορωσικής συνεργασίας σε δύσκολες γεωπολιτικές πραγματικότητες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από ποικιλομορφία και πολυπλοκότητα των διεθνών προβλημάτων, καθορίζει το φάσμα των θεμάτων, τα περισσότερα εκ των οποίων θα πρέπει να λυθούν στο επόμενο έτος.
Απ’ αυτήν τη άποψη η διεξαγωγή του κοινού έτους Ρωσία Ελλάδας έχει μεγάλη σημασία για τον συνεχώς κοινοβουλευτικό διάλογο, τον διάλογο των εκπροσώπων των εμπειρογνωμόνων και πολιτικών κοινοτήτων, για την υλοποίηση των πρωτοβουλιών της δημόσιας διπλωματίας.
Η ειλικρίνεια και η ζεστασιά που φαίνεται από τους Ρώσους και τους Έλληνες δείχνουν τις μεγάλες δυνατότητες της συνεργασίας μας.
Κατά τη διάρκεια των αιώνων υπάρχει συνεργασία της Ρωσίας και της Ελλάδας στην πολιτική και στρατιωτική-πολιτική, που είναι το κυριότερο σημείο, και η οποία ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Ελλάδας για την ανεξαρτησία.
Ως ένας από τους βασικούς συμμετέχοντες στις διεθνείς σχέσεις, η Ρωσία δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη στα προβλήματα, τις προκλήσεις και τις απειλές, που σήμερα διαταράσσουν τις φιλικές χώρες. Αυτή είναι η ενεργή φάση της οικονομικής κρίσης, η αυξανόμενη κοινωνική ανισότητα, η ανεξέλεγκτη ροή των μεταναστών και των προσφύγων, που γεμίζει όχι μόνο τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης. Στο πλαίσιο των μελλοντικών μαζικών ευρωπαϊκών εκλογών, η οποίες θα αρχίσουν στους «μεγάλους παίκτες» από τις χώρες της ΕΕ αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, τα προβλήματα των άλλων χωρών μελών, ειδικότερα, της Ελληνικής Δημοκρατίας, που απαιτούν άμεσες λύσεις, υποχωρούν στο παρασκήνιο. Η συλλογή των εκκρεμών ζητημάτων έχει σχηματίσει ένα αίτημα για να οικοδομήσουμε ένα νέο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι. Ο ενεργός διακοινοβουλευτικός διάλογος και η αποτελεσματική διακοινοβουλευτική συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας και η Ελλάδα θα είναι η βάση για μια ειρηνική ευρωπαϊκή κατάσταση. Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στους οργανωτές της εκδήλωσης στο Σύλλογο Ποντίων Κορινθίας, στο Δήμο Κορινθίων και στο κίνημα Ελληνορωσική συμμαχία .
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω για τον λόγο που μου που έδωσε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Κορινθίας τον κ. Γεώργιο Ιωσηφίδη.
Εύχομαι ειλικρινά σε όλους τους φιλοξενούμενους και συμμετέχοντες της εκδήλωσης να έχετε μια ευχάριστη βραδιά!
Και να έχουν την ευλογία του Θεού οι σπουδαίοι λαοί της Ρωσίας και της Ελλάδας!»

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s